birkere kanımızda var...eğer biryerde çalışıyorsak hayır hizmeti yapıyomuşçasına çalışırız...emeğin karşılığı 2. planda kalır bağzen...çalıştığımız yeri sahiplenir sanki bizimmiş gibi özen gösterir ve gereken ne ise yaparız...ve bu duygu sadece Türk insanına has bi özelliktir..başkada kimse bu tarz şekilde çalışmaz...Armatörler..özellikle yabancı kuruluşlar bunun farkında...ama biraz bize düşen görevler var..kendi hakkınızı ve arkadaşlarımızın haklarını korumak adına...sonuçta vakıfta hayır işi yapmıyoruz...evet şirketler dalgalı bi dönem geçiriyor..ama dalgalı..yani kazanıyor kaybediyor dengeliyor..ayakta duruyor..onların ayakta durabilmesi için alternatifleri çok..ya bizimki..bizim paraya ihtiyacımız var..ev alacağız..o evi donatacağız..evleneceğiz..çocuklarımız olacak..onlarda vatana millete hayırlı olsun diye okutacağız...bencil olup bu tarz düşünen arkadaşları ezip geçmek çok büyük günahtır..maaşınıza standart koyun...ben çok iş buluyorum iş var..ama 3 aydır evdeyim sabırla bekliyorum..şirketimde beni bekliyor..ben onlara istediklerini veriyorum onlarda bana...olması gerekenler oluyor...ben gitseydim x firmasına o düşük maaş ile ne yapabilirim anlamı yokki..ama birileri gidiyor..kardeşim neden gidiyorsun..firmaların güçleri aynı yada dahada fazla..sana rahat rahat x firması verdiği fiyatı o gittiğin x firmasıda verebilir...emeğin aynı hatta daha fazla...biliyorum ekonomik şarlar kimini kıskaca almış..kredi kartları borçları..bakmaktan olduğun aile..okutmakta olduğun çocuk...5 kuruş alsamda onada şükür olsun diyorsundur...ama 5 kuruşla biyere varamassınki..sana 5 kuruş veren 10 kuruşta verir..tabi abartmayacaksın 20 isteyerek..kendine güveniyorsan piyasam budur diyorsan...herşeyden büyük Allah var..tevekkül et...olacaktır..sabredeceksin...hiç haberin yok..seninle aynı seviyede çalışan senden 2 kat daha fazla maaş alıyor..niye sen onun kadar almayasın...bunun bi sabitliği yok maaşın ..sefer yeriymiş geminin tonajıymış...zaten fazla fiyat oynamıyor aralarında..bakıyorum..bir aşçı maaşı 600 dolardan başlıyor 2400 dolara kadar değişiyor..ilginç olan ne biliyormusunuz..iş arttıkça ..yaşam koşulları daha zor olan gemilerde ..maaş düşük...daha iyi olan gemilerde maaşlarda iyi..bakıyorum firmaların kazanma potansiyeline ...kazançaları hemen hemen aynı...kimi fazla kazanıyor az ödüyor....şuanda bi arkadaşımla konuşuyorum ..şuan gemide..ve gemide olan birçok arkadaşımla..ama bu arkadaşım olayı açıklıyor..kendisi gemici..ama gemide yapmadığı iş yok..inmeye çalışıyor ama inemiyor..çünkü greyni ondan başka kullanacak gemiden anlayacak biri yok..geminin tüm yükünü taşıyor...reislik fenerci ne olsa yapıyor..aldığı 1000 dolar ssk yok..gemi 30 yaşından fazla..yaşadığı olumsuzlukları anlatmayacağım..işte bu arkadaşım başka firmada abisi var..oda gemici ondan rahat..onun maaşı 2000 tl üzeri.....gemi harıl harıl çalışıyor...aslında anlatmak istediğim başka şeylerde varda..toparlayıp anlatamıyorum..zaten süvari beyde kızacak bu nasıl Türkçe bu nasıl anlatım..he he..bana pek kızmaz ama..uyarılarını dikkate almak gerek...evet anlatmak istediğim şeyler var ama..okuyan olursa tabi..yoksa boşuna yazmayalım..yorumlar olmalıki ..o yorumlardan ilham alarak içimdekileride açığa çıkarayım...