Üye Paneli

Üye Resmi
Puanlama

Seçenekler
Seçenekler
Kişisel Açıklama
zagaaaaaaaaaa henüz kişisel bir bildirimde bulunmamış....
Kişisel Bilgiler
zagaaaaaaaaaa
Fatih ŞAHİN
26 yaşında
Bay
GEMİDEN
Doğum Haz-10-1984
İlgi Alanları
gezi..yüzmek..internet... yemek
Diğer Bilgiler
Meslekteki Kariyeri: Aşçı
İstatistikler
Profil Görüntüleme: 2,278*
Son Görülme: 2 Hafta önce
Yerel Zaman: 29.07.2010, 16:53:16
3,266 ileti (3 adet gün başına)
İletişim Bilgileri
AIM Bilgi Yok
Yahoo Bilgi Yok
ICQ Bilgi Yok
MSN seacook@denizciyiz.com
Contact Gizli
* Profil görünümü her saat başı güncelenir

zagaaaaaaaaaa

Daimi Denizci

Başlıklar
İletiler
Makaleler
Yorumlar
Arkadaşlar
İçerik
13 Jul 2010
kendimizi denizde bulduğumuz andan itibaren bu sektörde hangi konu varsa tartıştık...denizciyiz forumu kuruldu burada tartışma imkanı bulduk özgürce fikirlerimizi paylaştık...günümüz denizciliğini ..koşullarını.. yeni adım atanları..olumsuzlukları ve güzel olan şeyleri...şimdi biraz sessiziz...giriştiğimiz bağzı konular oldu...sadece burada bağırabildik...birbirimizin sesini duyabildik..duyurmaya çalıştığımız yerlere duyuramadık...forumda birçok profesyönel denizci denize yeni çıkacak arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştı...bağzı arkadaşlarında forumda beni takip edip bağzı konularda yardım istemesi benim güzel birşeyler yaptığımı hissettirdi..forum üzerinden değil msn facebook gibi yollardan konuştun yol gösterdik..tabi bu forumda doğal olarak bi sessizlik dönemi başladı ..sadece ben değil birçok daimi üye..bunun forumla alakası yok tabi..yazıp anlatmak bol keseden duygularını paylaşmak okadar iç açıcı olmuyor..sana bir yerde karşına çıkıyor..forumla ilgili bir sorunda var tabi haklılarda..Türkçe mizi güzel kullanma hakkında..eğer ben bunu yapmaya çalışırsam aklım imla kurallarına gidecek düşündüğüm şeyleri yazamayacağım..malesef çift çekirdekli değilim..yine eskisi gibi yazmak anlatmak ister insan..birileri bundan faydalanıyor..yazdıklarımın çıktısını alanlar var..bağzen bende yazdıklarımı okuyorum ..kendime geleyim diye...tabi yazılanlar tamamen doğal..birçoğu seyir halindeyken gemide yazılmış şeyler şuanda olduğu gibi...şimdi bu sektörde durum nedir merak edersiniz..sanki bi hareketlenme var..40 yaşından sonra yağcı kağıdı çıkarıp burda iş bulanda var..okul okuyup staj yapanda var..iş dönüyor.iş var..maaşlar bir şekilde yatıyor..tersane yine yığınla gemi dolu...bir şekilde dönüyor..ama maaşlar konusunda gelecekte korku var..bu sefer tayfa için değil okuyanlar zabitler için..açılan sınırsız okullar sınırsız zabit ...bu artışlardan dolayı adam çok diye maaşlarda düşüşler olabilir..ama şuda var...hala bu yaz aylarında adam bulmak zor oluyor...ne kadar adam çok olursa olsun..bu sektörde iş var..aklıma takılan bir şeyde şu okuyan..para ile okuyan öğrenciler..çok tuhafıma gidiyor...galiba bi denizcilik okulu okumanın maliyeti 50 ila 100 bin tl yi buluyor..bu korkunç bişi..ve sonunda zorlu bi maraton...bence onlar dünyanın en çok maddi manevi kayıp yaşıyan insanları..zirveye giden yol tatlıdır o ayrı..
25 Apr 2010
ansızın birsabah gemiye katıl denildi..perşembe günü gemiye katıldım anca bugün kendime geldim..gece gündüz demeden mutfağı kullanışlı hale getirdik..şimdi içim rahatladı..gemi güzel ortam güzel...inşallah burda uzun bir zaman bu gemide bulunacağım..şuan demirdeyiz..yakın bir zamanda seyire çıkarız..gemi yeni..10 bin tonluk kimyasal..
19 Apr 2010
birkere kanımızda var...eğer biryerde çalışıyorsak hayır hizmeti yapıyomuşçasına çalışırız...emeğin karşılığı 2. planda kalır bağzen...çalıştığımız yeri sahiplenir sanki bizimmiş gibi özen gösterir ve gereken ne ise yaparız...ve bu duygu sadece Türk insanına has bi özelliktir..başkada kimse bu tarz şekilde çalışmaz...Armatörler..özellikle yabancı kuruluşlar bunun farkında...ama biraz bize düşen görevler var..kendi hakkınızı ve arkadaşlarımızın haklarını korumak adına...sonuçta vakıfta hayır işi yapmıyoruz...evet şirketler dalgalı bi dönem geçiriyor..ama dalgalı..yani kazanıyor kaybediyor dengeliyor..ayakta duruyor..onların ayakta durabilmesi için alternatifleri çok..ya bizimki..bizim paraya ihtiyacımız var..ev alacağız..o evi donatacağız..evleneceğiz..çocuklarımız olacak..onlarda vatana millete hayırlı olsun diye okutacağız...bencil olup bu tarz düşünen arkadaşları ezip geçmek çok büyük günahtır..maaşınıza standart koyun...ben çok iş buluyorum iş var..ama 3 aydır evdeyim sabırla bekliyorum..şirketimde beni bekliyor..ben onlara istediklerini veriyorum onlarda bana...olması gerekenler oluyor...ben gitseydim x firmasına o düşük maaş ile ne yapabilirim anlamı yokki..ama birileri gidiyor..kardeşim neden gidiyorsun..firmaların güçleri aynı yada dahada fazla..sana rahat rahat x firması verdiği fiyatı o gittiğin x firmasıda verebilir...emeğin aynı hatta daha fazla...biliyorum ekonomik şarlar kimini kıskaca almış..kredi kartları borçları..bakmaktan olduğun aile..okutmakta olduğun çocuk...5 kuruş alsamda onada şükür olsun diyorsundur...ama 5 kuruşla biyere varamassınki..sana 5 kuruş veren 10 kuruşta verir..tabi abartmayacaksın 20 isteyerek..kendine güveniyorsan piyasam budur diyorsan...herşeyden büyük Allah var..tevekkül et...olacaktır..sabredeceksin...hiç haberin yok..seninle aynı seviyede çalışan senden 2 kat daha fazla maaş alıyor..niye sen onun kadar almayasın...bunun bi sabitliği yok maaşın ..sefer yeriymiş geminin tonajıymış...zaten fazla fiyat oynamıyor aralarında..bakıyorum..bir aşçı maaşı 600 dolardan başlıyor 2400 dolara kadar değişiyor..ilginç olan ne biliyormusunuz..iş arttıkça ..yaşam koşulları daha zor olan gemilerde ..maaş düşük...daha iyi olan gemilerde maaşlarda iyi..bakıyorum firmaların kazanma potansiyeline ...kazançaları hemen hemen aynı...kimi fazla kazanıyor az ödüyor....şuanda bi arkadaşımla konuşuyorum ..şuan gemide..ve gemide olan birçok arkadaşımla..ama bu arkadaşım olayı açıklıyor..kendisi gemici..ama gemide yapmadığı iş yok..inmeye çalışıyor ama inemiyor..çünkü greyni ondan başka kullanacak gemiden anlayacak biri yok..geminin tüm yükünü taşıyor...reislik fenerci ne olsa yapıyor..aldığı 1000 dolar ssk yok..gemi 30 yaşından fazla..yaşadığı olumsuzlukları anlatmayacağım..işte bu arkadaşım başka firmada abisi var..oda gemici ondan rahat..onun maaşı 2000 tl üzeri.....gemi harıl harıl çalışıyor...aslında anlatmak istediğim başka şeylerde varda..toparlayıp anlatamıyorum..zaten süvari beyde kızacak bu nasıl Türkçe bu nasıl anlatım..he he..bana pek kızmaz ama..uyarılarını dikkate almak gerek...evet anlatmak istediğim şeyler var ama..okuyan olursa tabi..yoksa boşuna yazmayalım..yorumlar olmalıki ..o yorumlardan ilham alarak içimdekileride açığa çıkarayım...
20 Mar 2010
gemideki en büyük sıkıntımız sevdiklerimizle sınırlı olan iletişim sorunudur..zamanında yüksek faturalardan dolayı çok canımız yandı..şimdi telefon görüşmeleri daha uygun..mesajlaşma paketleri var..ve uluslarrası tarifeler..birçok ülkeden dakikası 6 kontura konuşabiliyoruz...şimdi internet iyice yaygınlaştı..operatörler internet imkanını sunuyorlar..tabi uygun olanı ülkemiz içinde kullanılanı..bu internet paketlerinde çok dikkatli olmalıyız..paket bittikten sonra çok canınız yanabilir..yada yanlış üyelikler..mail olayı..aman dikkat edin..diyelim telefonda msn ekli..normal konuşurken birşey yok..ama eğer çevrim dışı olursanız anlık ileti atarlarsa ..her anlık ileti mail olarak telefonunuza gelir ve 2 konturunuz gider..2 kontur demeyin..msn de kaç kişi var..ve . koyup ileti atsa yine 2 kontur gidiyor..ayarları iyi yapmalısınız..internet paketi alırken...eğer devamlı ülke içerisindeyseniz..4gb lik paket almak gerek..ama 2 gün olacaksın ülkede ozaman 100 mb paketini alırsın..bunuda çok dikkatli kullanmalısın..devamlı takip etmelisin..girdiğin 2 veya 3 sayfada onlarca konturun gidebilir..eğer 3 g yi merak ediyorsanız..gerçekten harika bir hızı var..ve telefonu modem olarak kullanabilirsiniz..bluetoot yada usb kablo ile..usb yi tercih ederim veri daha hızlı oluyor..ve bi denizci olarak alacağınız telefonda harita programı olsun..nokia telefonlarda uygulamalarında zaten var..bu harika birşey..nereye giderseniz gidin kaybolmassınız..telefon zaten bulunduğunuz konumu gösterir..siz sadece gideceğiniz yeri işaretleyin..sonra yürüyün..gerekeni telefonunuz yapacaktır..artık cebinizdeki cihaz sadece telefon değil tüm üzellikleri taşısın..internet herdaim yanınızda olsun..herzaman size faydası olacaktır....şimdiki telefonlar özellikleri bakımı ile leptopları sollamak üzere..telefonda gps wifi kamera internet olunca sırtın yere gelmiyor...tabi telefonu almak sorun değil..ondan sonraki konturları almak bi sorun..burda işte dikkat etmek gerek
19 Mar 2010
uğraşıyorsunuz çabalıyorsunuz...o denize gemiye varabilmek için ne olsa yapıyorsunuz..ama sabredin..sizi kimsenin göremediği güzellikler bekliyor..kaç kişi dört bir yanına bakınca deniz görür..kaç kişi gün batımını denizden izler..kimsenin göremedi kadar ülke..kültür..insan doğa ve nice nice olaylara tanık olacaksınız...yaptıklarınız belki sadece bir ana değmiş olacak..bu ne muhteşem manzara diyeceksiniz..yada bu ne muhteşem macera..yada bu ne güzellik..farklı ülkelerin sokalarında gezmek ..oraların yemeklerini yemek size dünyanın nekadar geniş olduğunu gösterecek..gemide sıradışı arkadaşlıklar kuracaksınız..değişik eğlenceleriniz olacaktır..mangalı gemide yaşayacaksınız...denizde giderken bi başka oluyor..ve o fesatlardan..dedikodulardan bağırıp çağırmalardan..dünyanın tüm kötülüklerinden uzakta..o sıcacık kamaranızda olacaksınız...kafanızı bozan hiçbişi olmayacak..alacaklılar onlar bunlar olmayacak..hesap soracak anne baba karı dırdırı olmayacak..belki özlem çekeceksiniz..ama bu hayata değer katacak..dönüşünüz balayı gibi olacak...bunlar denizde olacak güzelliklerin 100 de 1 ...anlatmaya devam edeceğim...
Son Ziyaretçiler

1 Gün önce

5 Gün önce

2 Hafta önce

2 Hafta önce

2 Hafta önce

Yorumlar
AsiDenizci
Doğum günün kutlu olsun Fatih abi, nice senelere :=)
9 Jun 2009 - 23:26
BİLAL01
The cooker
24 Oct 2008 - 2:12
kartan ceyhun
slm nbr
7 Aug 2008 - 18:45

Arkadaşlar
Sonuç (arkadaş) bulunamadı....
RSS Basit Görünüm
Türk Denizcilik Forumu Denizcilik İnternet Hizmetleri bünyesinde hazırlanmıştır.
Tarih: 29.07.2010 - 15:53:16