Üye Paneli

Üye Resmi
Puanlama

Seçenekler
Seçenekler
Kişisel Açıklama
alper10 henüz kişisel bir bildirimde bulunmamış....
Kişisel Bilgiler
alper10
Deniz Aşığı
21 yaşında
Bay
Beykoz A.D.M.L. / Tüdev
Doğum Mayıs-23-1989
İlgi Alanları
Bilgi Yok
Diğer Bilgiler
Meslekteki Kariyeri: Güverte Stajeri
İstatistikler
Profil Görüntüleme: 1,217*
Son Görülme: 04.02.2010 - 13:36:55
Yerel Zaman: 29.07.2010, 15:50:34
434 ileti (1 adet gün başına)
İletişim Bilgileri
AIM Bilgi Yok
Yahoo Bilgi Yok
ICQ Bilgi Yok
MSN Bilgi Yok
* Profil görünümü her saat başı güncelenir

alper10

Denizci

Başlıklar
İletiler
Makaleler
Yorumlar
Arkadaşlar
İçerik
16 Sep 2009
Sevgili abilerim ve arkadaşlarım ;

Ben http://adslkota.ttnet.com.tr/adslkota/login_tr.jsp adresinden kotamın şu anda kaç olduğuna bakıyorum. Sonra çıkıp arkadaşımında kotasının kaçını kullandığına bakıyorum. Virgülüne kadar 3 ay da aynı gözüküyor. Bu bende olan bir sorunmu yoksa ttnet gerçekten kandırıyorum bizi??

Saygılarımla
12 Sep 2009
Arkadaşlar sınava girdim çıktım ve bana gelen soruların paylaşayım. Genellikle sorular birbirine benzerdi. Akılda kalan soruları buradan yazarız. Cevaplarınıda yazarsak sonra sınava girecek arkadaşlara yardımcı oluruz. Başaran herkesi tebrik ederim. İnşallah geçeriz.

1. Masa

- Star ..... gemisinin bilgilerini veriniz?

List of Ship Station ' ı açın. Gemiler isim sırasına göredir. S'ye gelip geminin adını bulun. Ordaki sütunların ne olduğunu bilmiyorsanız ön tarafta index'te ne olduğu yazıyor. İlk kısım İspanyolca ikinci kısım İngilizcedir.

-Canada ' da bir kara şirketinin telex numarasını söyleyiniz.

List of Numerical and Call Signs kitabının en arkasında bulunmaktadır. Ben ilk Canada'yı bulup ordan şirketin adını arıyordum ama hoca en arka kısımda olduğunu söyledi. Ben yapamadım bunu.

2. Masa ( Sindel )

- Hf telexten kendi adınızla abone kaydedin ve kayıtlı bir mesajı gönderin?

İlk olarak abone kaydedelim. Telex kısmına girdik. Oradan Telex subscriber handling kısmına giriyoruz. Oradan çıkan ekranda new subscriber yazıyor ve devam ediyoruz..
Kayıtlı mesajı göndermek için de telex menüsüne girip telex transmissiona giriyoruz. Oradan kayıtlı olan aboneyi ve mesajı seçip gönderiyoruz. Ekranı takip etmeniz yeterlidir.

- Vhf Dsc ' den tüm gemilere Distress Relay yapınız. Pozisyonumuz şudur....

Main Menü - Tx Call - All Ships - Distress - Distress Relay - Tehlikedi geminin mmsi ve pozisyonunu giriyoruz. Bu kadar.

- Roma Radio üzerinden 216 333 33 33 numaralı abone ile telefün görüşmesi talebi gönderin.

Roma Radio *3
This is *3

Sonra roma radio bize cevap verir. Ve bizde 00 90 216 333 33 33 nolu aboneye bağlanmak istediğimizi söyleriz.

3. Masa ( Sailor )

- Inmarsat C 'den kendi adınızla bir mesaj kaydedin.

Ana ekrana mesajı yazıyorsunuz. Öylesine mesaj yazın. Sonra Esc tuşuna basın ve File menüsüne girerek Save butonuna tıklayıp mesajın adını yazıp kaydediyorsunuz.

- Hf Dsc'den Pasifik'tesiniz ve Akdenizdeki bir gemi ile konuşma talebi gönderiniz .

Şimdi ben yaptığımı diyeyim. Ama yanlış. Doğrusunu çok merak ediyorum. Şimdi ilk başta Tx ve Rx frekanslarını yazdım. 2177.0 khz olarak. Çünkü gemiler arası konuşma frekansı bu. Sonra Tx call - Ship - Mmsi - Mesajı göndereceğim frekansı seçtim - Ve sonra ekranda özet bilgi geliyor ve Send diyorsun. Hoca niye 2177 yaptın dedi. Bende gemiler arası konuşma frekansı dedim. Eğer gemi alındı onayı verirse buradan konuşuruz demiştim. İleri haberleşme frekansı dedim. Hocada Pasifik'ten Akdeniz'e ama dedi. Bende hocam bilmiyorum başka frekans dedim. Acaba ne hala bilmiyorum??
13 Jul 2009
Arkadaşlar 3 veya 2 aylığına kimyasal tankere çıkıyorum.Görüşmek üzere
Son Ziyaretçiler

2 Hafta önce

2 Hafta önce

3 Hafta önce

4 Hafta önce

4 Hafta önce

Yorumlar
Diğer kullanıcılar sizin için bir yorum yapmamışlar alper10.

Arkadaşlar

1904 ileti
3 Gün önce

1440 ileti
34 Dakika önce

3764 ileti
Gizli

5 ileti
21.04.2010 - 01:24:46

1 ileti
04.06.2010 - 14:15:45
Tüm Arkadaşları Listele
RSS Basit Görünüm
Türk Denizcilik Forumu Denizcilik İnternet Hizmetleri bünyesinde hazırlanmıştır.
Tarih: 29.07.2010 - 15:50:34