Üye Paneli

Hoşgeldiniz
( Giriş | Kayıt Ol )

Konuya Cevap YazYeni Konu Aç
> SORU BANKASI, Tüm Sınavlar - Tüm Sorular (Oluştursak mı?)
Beğeni 5 V
V
Yarbay
mesaj 10.11.2009, 22:18:21
İleti #1

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Grup: Denizci
Açtığı Konu Sayısı: 10
Teşekkür Edilme: 6
Üye No: 1,353
Mesleki Kariyeri:

Arkadaşlar herkese selamlar. Sınavlar sınavlar diyoruz Çıkan sorular belli, derleyip toplayıp bir soru bankası üretsek nasıl olur. Tüm zamanlarda tüm yeterlilik için sorulmuş soruları ders ders toplayıp tek dosya halinde yapamazmıyız. Bunun için nasıl bir çalışma yapsak bizim için yararlı olur? Oluşturduğumuz soru bankasına her yeni sınavda çıkan yeni soruları ekleriz sitemizde bir soru bankası oluşmuş olur... Her zabite meslek kariyerinin her alanında yararı olur en azından...

Selametle...

Kişisel İmza

BU MESLEK HERKESİ KABUL ETMEZ VE HERKESİN KABUL EDEBİLECEĞİ BİR MESLEK DE DEĞİLDİR...

Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
captain_35 adlı üyemizin bu mesajına 2 üyemiz teşekkür etmiştir.
Teşekkür Eden üyelerimiz:
Yakamoz, zekeriya
Yakamoz
mesaj 10.11.2009, 22:20:37
İleti #2

Şehzade-ül Derya
Grup Simgesi
Grup: Vefakâr Yönetici
Açtığı Konu Sayısı: 377
Teşekkür Edilme: 195
Nereden: Şehr-i İstanbul
Üye No: 108
Mesleki Kariyeri:

Kesinlikle katılıyorum. Eğer konu üyelerimiz tarafından desteklenirse site yönetimi olarak gerekli desteği sağlamaya hazırız.

Konu tartışmaya açıldığından dolayı tarafımca sabitlenmiştir.

Kişisel İmza

[/color]

[color="#00bfff"]
Değerli üyeler, kullanıcı hesaplarınız ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj (pm) ile bildirebilirsiniz.
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
birdhunder
mesaj 10.11.2009, 22:32:57
İleti #3

Büyük Denizci
Grup Simgesi
Açtığı Konu Sayısı: 20
Teşekkür Edilme: 8
Nereden: Pendik - İstanbul
Üye No: 16,773
Mesleki Kariyeri:

Umarım yönetminde desteği ile böyle bir çalışma yapılır,bizler içinde mükemmel bir arşiv olur.Yrdım ve desteklerinden dolayı şimdiden teşeşkkürler herkese..

Kişisel İmza
Allah cc... Yar ve Yardımcımız Olsun.
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Cenk Manisalı
mesaj 11.11.2009, 00:10:49
İleti #4

Cenk Manisalı
Grup Simgesi
Grup: Moderatör
Teşekkür Edilme: 104
Nereden: İstanbul
Üye No: 18,875
Mesleki Kariyeri:

Projeye destek veriyorum. Belli şekillerde derleyenler oldu ama ya güncellenmedi ya da tam anlamıyla kapsamlı çalışmalar olmadı.

Ancak şu konuya da özellikle değinmek istiyorum. Ben sadece soru çözerek sınava giren bir zihniyeti doğru bulmuyorum. Hatta biraz ağır olacak ama bu kul hakkından tutun, mesleğe saygısızlığa kadar birçok anlam ifade ediyor. Önce herkes konusunu tam olarak detaylı bir şekilde bilmeli, sınav da ardından eksikleri kontrol etmek amacıyla çözülmeli diye düşünüyorum.

Belki bazı arkadaşlarımız üzerine alınabilir, ben bu yukarıdaki cümleyi herhangi bir şahısı kastederek söylemedim. Benim şikayetçi olduğum nokta sadece soru çalışarak sınava girilmesi...

Kişisel İmza
Bilgi güçtür !
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
can_eren
mesaj 11.11.2009, 02:08:13
İleti #5

Büyük Denizci
Grup Simgesi
Açtığı Konu Sayısı: 36
Teşekkür Edilme: 27
Nereden: istanbul
Üye No: 19,291
Mesleki Kariyeri:

cenk kardesım haklısın ama bu sınav sıstemlerınde kardeslerımızın arkadaslarımızın abılerımızın tek dayanagı soruyla hazırlanmak yanı bu sıstem bızlerı bu yola ıtıyo ınsanlar bu sekılde hazırlanmaya mahkum.zaten ne ogrenırlerse okullarda degıl gemılerde ogrenıyolar.kımse bana su okulda okuyorum ben ıyıyım demesın cunku turkıyenın en ıyı okulu bıle gercek bır denızcı yetıstırme konusunda yeterlı degıl hatta denızcılık okulla sınavla olmuyo denızcılık ınsanın ıcınde oluyo.ben sınav sıstemlerını egıtım sıstemlerını ıyı bulmuyorum oyuzden kım bu sınavları nasıl gecebılıyosa oyle gecsınler o sekılde calıssınlar sonuna kadar destekcılerıyım.ama senınde fıkrının arkasındayım smile.gif uzun zamandır gorusemıyoruz cenk kendıne ıyı bak.

Kişisel İmza
gemiciliği bilmeden iyi bi zabit olabilirsin fakat iyi bi kaptan olamazsın!!!!(ilk süvarimden alıntı)

Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Yarbay
mesaj 11.11.2009, 13:27:04
İleti #6

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Mesleki Kariyeri:

Çok doğru söylüyorsunuz ben de buna katılıyorum fakat bunu meslekte belli bir süre çalışarak (3-5 sene gibi) kariyer yapmış bir kişiye söylerseniz ağır kaçabilir. Yani zaten o kişi belli bir seviyeye gelmiştir ve zaten gemide belli bir süre çalıştıysa çoğu dersin sorularını tecrübesiyle çözer bana göre soru bankası sadece yardımcı olur o kişiye...[/b]

Kişisel İmza

BU MESLEK HERKESİ KABUL ETMEZ VE HERKESİN KABUL EDEBİLECEĞİ BİR MESLEK DE DEĞİLDİR...

Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Cenk Manisalı
mesaj 11.11.2009, 14:25:33
İleti #7

Cenk Manisalı
Grup Simgesi
Grup: Moderatör
Teşekkür Edilme: 104
Üye No: 18,875
Mesleki Kariyeri:

Evet, zaten kesinlikle kimseyi kastetmediğimi söylemiştim. Ben henüz GASM'ın hiçbir sınavına girmedim. Bu bakış açısı bende lise yıllarımda ve ÖSS'ye hazırlandığım dönemde oluştu. Çoğu arkadaşım işin kolayına kaçıp soru çözerek hazırlanırdı, ben ise konu hakkında bulabildiğim kadar kaynağı tarayıp ardından pekiştirmek için 10-20 soru çözer olayı bitiriridim. Çok zamanım giderdi ama şu anda Üniverste 1. sınıftayım ve bu yaptığımın meyvelerini topluyorum. GASM'da ise bu olay baya bi gelişmiş, aynı sorular çıktığı için sorulara çalışıp giren insan çok oluyor. Ben sebeplerini yazdım yukarıda ve yanlış bulduğumu söyledim. Ha bunun sebebi de Can Eren arkadaşımın dediği gibi biraz da sistemle alakalı.

Ancak şunu da belirteyim, bu projeye gönülden destek veriyorum. İsteyen istediği gibi çalışır ama sonuçta soru çözmek herkesin faydasına olacak.

Ayrıca fikirinize şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Soruları düzenleyip derledikten sonra, çözümlerini de yazalım hatta bazı sorular için çözüm yolu da yazılabilir. bunlar fikirdir, eleştiriye ve yoruma açıktır smile.gif

Kişisel İmza
Bilgi güçtür !
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Yarbay
mesaj 12.11.2009, 16:25:23
İleti #8

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Mesleki Kariyeri:

2006 - 2007 - 2008 - 2009 tarihlerinden sadece 2006 eylül ve 2007 şubat sınavları var, O da 2006 nın sadece Kaptan yeterliliği sınavı. Bu tarihlerdeki sınavları (varsa) paylaşabilir misiniz lütfen... Ben soru bankasını oluşturmaya başladım. İçerik olarak bir takım şeyler oluştu, yakın zamanda ilk aşamayı gönderip fikirlerinizi alırım...[/b]

Kişisel İmza

Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
serkange
mesaj 04.12.2009, 14:34:36
İleti #9

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Açtığı Konu Sayısı: 0
Teşekkür Edilme: 0
Üye No: 25,580
Mesleki Kariyeri:

piyasada kitap olarak ve internette birçok sitede 99-07 olarak soru bankası var.

bence sorun sınav sorularının şıkları üzerinde renklendirme yapmak ezbere kaçıyor.cevap anahtarı soruların sonunda ayrı olarak yer alsa düşünme ve yorum getirmeye daha müsait olmaz mı?
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
ugur_17
mesaj 09.01.2010, 00:24:37
İleti #10

Üye No: 32,963
Mesleki Kariyeri:

A.D.B sınavlarında çıkması muhtemel, daha önce hiç yayınlanmamış 60 yeni soru ve cevapları…Sınava girecek tüm denizci dostlarımıza şimdiden başarılar…yanıtları soruların sonunda cevap anahtarında bulacaksınız…
1.pupa – pruva hattını dik kesen , posta başlarını birleştiren yapı elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a)Posta b)güverte c)kemere d) omurga
2.free borad teknenin neresidir?
a) teknenin su altında kalan alanı b) teknenin su üstünde kalan yan yüzeyi
c)teknenin su üstünde kalan yan yüksekliği d) su altı derinliği
3. halatın bağlı bulunduğu yerden çözülmesi için verilen komut nedir?
a) mayna b)fora c)vira d)volta
4.herhangi bir teknenin baş demirini atıp-döşeyerek; tornistanla kıyıya arkadan yanaşıp-bağlamasına ne denir?
a)baştan kara b)alarga c)avara d)kıçtan kara
5.teknelerin borda bordaya yanaşmaları durumunda birbirlerine sürtünerek zarar vermelerini engelleyen yan yastıklara ne denir?
a)balon b) uskuna c)usturmaça d) palamar
6.aşağıdaki 4 kumandadan hangisi diğerlerine benzemez?
a) apiko b)salpa c)funda d)mayna
7. aşağıdaki 4 nesneden farklı olanı hangisidir?
a)halat b)zincir c)iskota d)palamar
8. bir teknenin pupası neresidir ve nispi kerterizi kaç derecedir?
a)baş tarafı 000 derece b)kıç tarafı 180 derece c)yan tarafı 090 derece
d)kıç tarafın gerisinde kalan deniz alanı 180 derece
9.omurga hattını dik kesen teknenin orta hattına ne denir?
a) kemere b)baş bodoslama c) kamara d) omuzluk
10. omurga hattına bir saat yerleştirelim, 12 tam baş tarafa gelsin, bu durumda saat 22.10 da sırası ile ; akrep ve yelkovan teknenin hangi bölümlerini gösterir?
a) iskele kıç omuzluk,sancak baş omuzluk b) sancak baş omuzluk,iskele kıç omuzluk
c) iskele baş omzluk, sancak baş omuzluk d) iskele baş omuzluk, sancak baş omuzluk
11. bir halatın bölümleri nelerdir?
a) çıma-beden-çıma b)çıma-beden-düğüm c)beden-çıma-beden d)piyan-beden
12.halatın ucuna çapı değişmeyen halka yapma işlemine ne denir?
a) düğüm b)anele c)kasa d) mapa
13.çelik halatlara kasa yaparken kullanılabilecek metal parçalar nelerdir?
a)vida,tel b) somun,cıvata c) ip,bant d)kerye, terminal
14.kopmuş bir zincir nasıl birleştirilir?
a) kaynakla b) U veya D kilitle c)kerye ile d)halatla
15.eldeki halatın ucuna sabit çaplı kasa yapma düğümü (bağı) hangisidir?
a)izbarço b)kazık c)camadan d) sancak
16.kıçtan kara olan teknelerde kıyaya çıkmak için kullanılan tahta köprünün adı nedir?
a) Pasarella b) Kasara c) Kıç üstü d) Güverte
17.ileri yolda sağa devirli pervane olan bir teknenin kıçı; ileri ve tornistan da nereye çeker?
a)iskeleye-sancağa b) sancağa-iskeleye c)iskeleye d)çekim yoktur.
18.yeke ve dümen dolaplı tekneler arasındaki temel fark nedir?
a)bir fark yoktur b) rota farkı oluşur
c)yeke ters-dümen düz kumanda eder
b)yeke düz – dümen ters kumanda eder
19.baş üstünde bulunan adama demir alması için verilen komut nedir?
a)Funda demir b)vira demir c) mayna demir d) salpa
20. ağaşıdakilerden hangisi demirleme terimi değildir.?
a)funda b)apiko c)mayna d)salpa
21. demir yerine geldiniz, iskandilden dip derinliğine baktınız 9.5 metre; bu şartlarda tamamen zincir kullanılan bir demir takımı ile kaç metre kaloma vermelisiniz?
a) 36 metre b)38 metre c)57 metre 95 metre
22.ağır hava şartlarında güçlükle yol alıyorsunuz. 16. kanaldan mayday kodu ile tehlike çağrısı aldınız, tehlikedeki kişilere karşı sorumluluğunuz nedir?
a)herhangi bir sorumluluğum yoktur.
b) koşulsuz yardım etmek zorundayım.
c) başka teknelerin yardım etmensi sağlamaya çalışırım.
d) kendi mürettebatımı ve teknemi, tehlikeye sokmamak koşulu ile yardım etmek zorundayım.
23. aşağıdakilerden hangisi, gece görünür can kurtarma amaçlı işaret değildir?
a) el maytabı b) paraşütlü işaret fişeği c)yüzebilen duman kandili
d) güverte üzerinde kontrollü ateş yakılması
24. denize adam düşerse; adamı pervaneden sakınmak için ne yapılmalıdır?
a)hız arttırılıp, düşme yönünün tersine alabanda basılır.
B)motor tornistan çalıştırılır
c) motor stop edilir
d) motor boşa alınıp,adamın düştüğü tarafa dümen alabanda basılır.
25.teknenizle deniz üzerinde yüzer bir cisme çarptınız, çok miktarda su alıyorsunuz. Ne yaparsınız?
a)16. kanaldan mayday kodu ile tehlike çağrısı yaparım.
b) önce suyun girişini azaltmak için deliği tıkamaya çalışırım, eldeki tüm imkanlarla daimi su tahliyesine devam ederim
c) liman yakınsa limana giderim, yakın değilse en yakın uygun sahile tekneyi oturtmak için şartları değerlendiririm.
d) yukarıdakilerin hepsi doğrudur.
26. yedekleme sırasında, yeni kurulan sistemin kontrolü kimdedir?
a) yedekleyen gemi kaptanında b) yedeklenen gemi kaptanında
c) yedeklenen gemi sahibinde d) sahil güvenlikte
27. elektrik kökenli yangınlarda, elektronik cihazlarda kullanılacak minimaks tipi hangisidir?
a) kuru kimyevi tozlu b) köpüklü c) CO2 li d) adi sulu
28. üst güvertede çıkan bir yangında acilen müdahale edilmeli ve hangi manevra yapılmalıdır?
a) hız azaltılır, yanan bölge rüzgar üstüne alınır
b)hız azaltılır, yanan bölge rüzgar üstüne alınır
b) aynı hızla gidilir , baş taraf rüzgar yönüne çevrilir
d)hız azaltılır, yanan bölge rüzgar altına alınır.
29. yangınla mücadele etmenin en iyi yolu nedir?
a) bol miktarda su sıkmak. b) yanan malzemeyi denize atmak
c) yangının hiç çıkmamasını sağlamak için sürdürülebilir tedbirler almak ve uygulamak, yangın tatbikatlarını ciddiyetle yapmak.
d)kapalı bölge yangınlarında yangını kendi haline bırakmak, bölmeyi kapatmak ve soğutmak.
30. yangına müdahale sırasında genel amir kimdir?
a)sertifikası olan tayfa b)kaptan c) minimaksı kullanan d) yangını ilk gören
31.insan menfaatleriyle çelişen her türden yanma işlemine yangın denir.yangın oluşum üçgeninin elemanları nelerdir?
a) O2, kıvılcım, ısı b)O2, yanıcı madde, reaksiyon
c)yanıcı madde,yakıcı madde,zaman d) O2, yanıcı madde, ısı

32. yangınla ilk temasa geçen (gören) kişinin yapması gerekenler sırasıyla nedir?
a) önce ilk müdahaleyi yapmak, hemen alarm vermek, söndürme işlemine aralıksız devam etmek.

b) hemen kaçmak ve denize atlamak c) yangının olmadığı yere gitmek
d) üst güverteye giderek can salını denize indirmek.
33.batıyor veya söndürülemeyecek derecede yanıyorsanız; tekneyi terk emrini kim verir? Tekne nasıl terk edilir.
a) vhf mesajı çekilir tekne sahibi izin verirse terk başlar, herkes denize atlar.
b) kaptanın emri ile denize balıklama atlanır.
c)tekne batıyorsa, herkes başının çaresine bakar
d) tekneyi terk emrini sadece kaptan verebilir. Can yelekleri giyilir, mümkünse kuru olarak can salına binilir. Olmassa, ayak üstü pozisyonda atlanır.
34.can salına binildiğinde yapılacak ilk şey nedir? Su ne zaman içilmelidir?
a) hemen su içilir, kişi başı yarım litre.
b) hemen deniz tutması hapı içilir, ilk 24 saat su içilmez.
c)hemen kürek çekilerek olası karaya doğru yola çıkılır. d)hiçbirşey yapılmadan beklenir.
35.barometrenin elle kontrol edilen 2.ibresinin adı ve görevi nedir?
a) ibrenin adı tandans dır. basınç değişimini ve değişim yönünü gösterir.
b) ibrenin adı gredyen dir. İşlevi yoktur. c)ibrenin adı tandanstır, mesafeye göre basınç değişimini verir.
d)yukarıdakilerin hepsi yanlıştır.
36. 225 dereceden esen rüzgarın adı ve yönü nedir?
a) poyraz-kuzey batı yönü b)lodos-güney batı yönü
c)karayel- kuzey batı yönü
d)karayel-kuzey doğu yönü
37. 25 knot (deniz mili) hızla esen rüzgarın, beaufeort (bofor) cetveline göre kuvveti nedir?
a) 6 kuvvet b)4 kuvvet c)5 kuvvet d) 1 kuvvet
38. 180 dereceye esen rüzgar hangisidir?
a) lodos b)yıldız c)keşişleme d)kıble
39. ulusal meteorolojik haritalarda (sinoptik) alçak basınç alanının kısaltması nedir?
a)Y b) A c) H d) L
40.MERKATOR projeksiyonunda 1 dakikalık enlem farkı kaç deniz milidir?
a)3 dz mil b)2 dz mil c)1 dz mil d)5 dz mil
41.deniz haritalarında açık koyu mavi gösterilen alanların anlamı nedir?
a)güvenli seyir yapılacak bölgelerdir. b)askeri tatbikat sahasıdır.

c) sığ yerlerdir, çoğunlukla seyire elverişsizdirler.
d) balıkçılık alanlarıdır.
42.seyir haritalarında doğal sapma miktarı nereden okunur?
a) haritada doğal sapma miktarı verilmez. b) harita künyesinde ölçeğin altında yazılıdır.
c)haritanın alt uzun kenarında en alt satırda yazar
d) harita üzerine çizili olan pusula gülünde doğal sapma ibresi üzerinde yazar.
43. 1 derecelik enlem yayı kaç dakika ve kaç dz milidir.
a) 4 dakika ve 40 mildir. b)60 dakika ve 60 mildir
c)1 dakika ve 1 mildir d)1 dakika ve 60 mildir.
44.1 kerte kaç derecedir ve 360 derece kaç kertedir?
a)11derece 15 dakika ve 24 kerte b)11derece 30 dakika ve 32 kerte
c)10 derece ve 36 kerte d)11 derece 15 dakika ve 32 kerte
45. gemi bünyesinden ve taşınan yükün manyetikliğinden pusulamızın etkilenmesine ne denir?
a) deviasyon b)varyasyon c)doğal sapma d) manyetik bozulma
46.Harita üzerinde çizdiğiniz rota değeri 250° dir. Bulunduğunuz bölgede 1999 yılı için doğal sapma değeri 3°10’ W, yıllık değişimi ise 1’ E verilmiştir. Seyredeceğiniz rotada yapay sapma değeriniz 1° W olduğuna göre, 2009 doğal sapma değeri uygulandığında pusula rotanız nedir?
a) 256derece b)246derece c)255derece d)254 derece
47. Bir kanal girişinde pruvanızda üzerinde dörtgen tepelik bulunan kırmızı renkli bir şamandıra gördünüz. Ne yaparsınız?
a) Şamandıraya yakın geçmek kaydıyla her iki bordamda da bırakabilirim.
b) sancağa doğru seyreder, şamandırayı arkamda bırakıp kanalı dik olarak geçerim.
c) Şamandırayı batımda bırakacak şekilde kanala girerim.
d) Sancağa doğru seyrederek şamandırayı iskelemde bırakarak kanala girerim.
48. Fl (3) G 15 sn 14m 6M kısaltması ile harita gösterilen fenerin (çakarın) açıklaması hangisidir?
a) 3 saniyede 1 defa yeşil çakan 14 metre yükseklite 6 milden görünür fener.
b) 15 saniyede 3 defa beyaz çakan 14 milden görünür 6 metre yüksekteki fener.
c)15 saniyede 3 defa kırmızı çakan 14 metre yükseklikte 6 milden görünür fener.
d) 15 saniyede 3 defa yeşil çakan 14 metre yükseklikte 6 milden görünür fener.
49.190 derece rotasına giderken başka bir tekneyi hakiki 90 derecede kerteriz ettiniz. Bu teknenin nispi kerterizi nedir?
a) sancak 260 derece c)ikele 260 derece c) sancak 120 derece
d)iskele 100 derece
50. 180 rtasına ilerlerken, bir feneri hakiki 260° kerteriz etmektesiniz, bu fenerin nispi kerterizi nedir?
a) Sancak 080 b)iskele 080 c)sancak 090 d) iskele 120
51. iskele borda feneri ne renktir ve hangi sektörden görünür?
a) Beyaz renktir, pruva hattından sancak bordaya doğru 112,5 derecelik sektörden görünür.
b) Kırmızı renktir, pruva hattından iskele bordaya doğru 112,5 derecelik sektörden görünür.
c) Yeşil renktir, pruva hattından sancak bordaya doğru 90 derecelik sektörden görünür.
d) Yeşil renktir, pruva hattından sancak bordaya doğru 112,5 derecelik sektörden görünür.
52. Kuvvetle yürütülen iki tekne arasında değişen zamanda değişmeyen kerteriz durumu oluştuysa; geçiş üstünlüğü ve geçiş hakkı hangi teknenindir?
a) Diğer tekneyi iskele tarafında gören tekne, onun yolundan çıkacak ve pruvasından geçmekten kaçınacaktır.
b) Diğer tekneyi sancak tarafında gören tekne, onun yolundan çıkacak ve pruvasından geçmekten kaçınacaktır.
c) Diğer teknenin sancak bordasını gören tekne onun yolundan çıkacak ve onun pruvasından geçmekten kaçınacaktır.
d) Diğer teknenin iskele bordasını gören tekne onun pruvasından geçecek şekilde sürat arttıracak ve çatışma pozisyonundan çıkacaktır.
53. Çatışma pozisyonunda olduğunuz bir tekneye karşı yol hakkına sahipsiniz. Yol verecek tekne, çatışma noktasına yaklaşmanıza rağmen çatışmadan kaçınacağını gösteren manevrayı yapmadı; rotasını sancağa değiştirmesini teklif edeceksiniz, hangi ses işaretiyle uyarırsınız?
a) Bir kısa düdük b) İki kısa düdük
c) Üç kısa düdük d) Beş kısa düdük
54. karaya oturan bir tekne, gece hangi ışıkları gösterir?
a) sadece demir fenerlerini yakar b) sadece silyon fenerini yakar
c) demir fenerine ilaveten,başta üst üste iki kırmızı fener, kıçta bir beyaz fener yakar.
d) tüm seyir fenerlerini söndürür, siren ve gong sesleri ile çevre tekneleri uyarır.
55.trol ve ağ balıkçılığı yapan tekneler gece yaptıkları işi; standart seyir fenerlerine ilaveten hangi ışıkları yakarak belirtirler?
a)ağbalıkçılığı yapan üstte kırmızı altta beyaz yakar, trol üstte beyaz altta yeşil.
b) ağ balıkçılığı yapan üstte beyaz altta kırmızı, trol üstte yeşil altta beyaz yakar.
c)özel bir ışık yakmazlar, sadece seyir fenerlerini yakarlar.
d)ağ balıkçılığı yapan üstte kırmızı altta beyaz, trol üstte yeşil altta beyaz fener yakar.
56.yelken ve motorunu aynı anda kullanan bir yelkenli tekne yaptığı bu işi nasıl belirtir?
a) özel bir uygulamaya gerek yoktur. gerekirse vhf den anons edilir.
b)baş ıstralyada sivri ucu aşağı gelecek siyah bir koni çekilir.
c) kıc ıstralyaya siyah bir küre çekilir.
d) baş ıstralyaya siyah bir küre çekilir.
57. denizin petrol ve türevleri ile kirletilmemesi yönünde karar bildiren anlaşma hangisidir?
a)MARPOL b) STCW c) LOADLİNE d)ISM
58. MARPOL’e göre özel alanlar dışında yüzer istif gereçleri ve cam kırıkları kıyıdan ne kadar açıkta denize atılabilir?
a) 12 mil b)4mil c)6 mil d) 24 mil
59. parakete nedir?
a) derinlik ölçerdir. b)yüseklik ölçerdir. c) mesafe ölçerdir.
d) sürat ölçerdir.
60. 16 kanaldan yapılacak tehlike haberleşmesinde öncelik sıralaması hangisidir?
a) güvenlik, aciliyet, tehlike b)mayday, pan pan, securite
c) tehlike, güvenlik, aciliyet d)panpan,securite, mayday,
cevap anahtarı:
1-c 11-a 21-b 31-d 41-c 51-b
2-c 12-c 22-d 32-a 42-d 52-b
3-b 13-d 23-c 33-d 43-b 53-a
4-d 14-b 24-d 34-b 44-d 54-c
5-c 15-a 25-d 35-a 45-a 55-b
6-d 16-a 26-b 36-b 46-d 56-b
7-b 17-b 27-c 37-a 47-b 57-a
8-d 18-c 28-d 38-b 48-d 58-a
9-a 19-b 29-c 39-b 49-d 59-d
10-c 20-c 30-b 40-c 50-a 60-b
<a href="http://www.denizce.com/denizguvenlik2.asp" target="_blank">http://www.denizce.com/denizguvenlik2.asp</a>

<a href="http://www.scribd.com/doc/9739644/Denizde-Guvenlik" target="_blank">http://www.scribd.com/doc/9739644/Denizde-Guvenlik</a>

<a href="http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/26816.html" target="_blank">http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/26816.html</a>

<a href="http://209.85.129.132/search?q=cache:eU9iY...=clnk&gl=tr" target="_blank">http://209.85.129.132/search?q=cache:eU9iY...=clnk&gl=tr</a>

<a href="http://209.85.129.132/search?q=cache:FK8-j...=clnk&gl=tr" target="_blank">http://209.85.129.132/search?q=cache:FK8-j...=clnk&gl=tr</a>

<a href="http://209.85.129.132/search?q=cache:DE_Dh...=clnk&gl=tr" target="_blank">http://209.85.129.132/search?q=cache:DE_Dh...=clnk&gl=tr</a>

<a href="http://209.85.129.132/search?q=cache:y6q4a...=clnk&gl=tr" target="_blank">http://209.85.129.132/search?q=cache:y6q4a...=clnk&gl=tr</a>

Bu ileti karabulut tarafından 09.05.2010, 15:35:11 yeniden düzenlenmiştir.

Kişisel İmza
Unutmak ne zor bir kelime
Hele birde sevdanın yükü
Üzerindeyse

Umutlanamazsın
Ya da unutturamazsın
Yüreğin fena halde
Çırpınır durur kendine

Aşk böyle bir büyü ki
Öyle bir büyü ki anlayamazsın
Göze alsan olmaz, aşka gönül
Doymaz
Seven kalbi istesende
Susturamazsın
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Gonzalez Akın
mesaj 09.01.2010, 01:04:18
İleti #11

Deniz Aşığı
Grup Simgesi
Açtığı Konu Sayısı: 7
Teşekkür Edilme: 12
Nereden: Ankara-İstanbul
Üye No: 31,092
Mesleki Kariyeri:

uğur-17 emeğine sağlık tşk. ederiz.efendi kaptanında bu güzel fikrinden dolayı tebrik ediyorum,bende varım. smile.gif
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
aslan41
mesaj 15.01.2010, 04:18:03
İleti #12

Üye No: 27,655
Mesleki Kariyeri:

Her türlü düşüncenize saygıyla katılıyorum arkadaşlar.Hepinize teşekkür ederim.
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
seaman3433
mesaj 19.02.2010, 06:57:16
İleti #13

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Teşekkür Edilme: 3
Üye No: 31,288
Mesleki Kariyeri:

özellikle bu goss için bir soru bankası oluşturmak şart gibi......
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
arslanus
mesaj 07.05.2010, 23:46:27
İleti #14

Amatör Denizci
Grup Simgesi
Açtığı Konu Sayısı: 4
Teşekkür Edilme: 3
Üye No: 12,584
Mesleki Kariyeri:

Elimde 2007 ye kadar sorulan soru bankası kitabı var. kitapta seyirden 596 soru var ve bu kadar sorudan 3-4 tane çıktı. (seyirden 55 ile çaktım) meteorolojiden daha önce hiç görmediğim sorular geldi. zar zor 60 aldım. kafayı topladıktan sonra aklıma geldikçe paylaşırım. Sınava çalışanlar için meteorolojiyi ezberlemeyin öğrenmeye çalışın derim. ilave sorular var. en azından kitaplar cd si adında piyasa gezen ve içinde 3 meteorolji kitapı olan cd ye bakın enazından bu kitapları birkere okuyun. başarılar.
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz
Caner Çiçek
mesaj 08.05.2010, 01:50:45
İleti #15

Deniz Aşığı
Grup Simgesi
Grup: Daimi Denizci
Açtığı Konu Sayısı: 67
Teşekkür Edilme: 45
Üye No: 1,909
Mesleki Kariyeri:

QUOTE (serkange @ 04.12.2009, 15:34:36) *
piyasada kitap olarak ve internette birçok sitede 99-07 olarak soru bankası var.

bence sorun sınav sorularının şıkları üzerinde renklendirme yapmak ezbere kaçıyor.cevap anahtarı soruların sonunda ayrı olarak yer alsa düşünme ve yorum getirmeye daha müsait olmaz mı?

Sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım renklendirme yapmak çok yanlış oluyor , Bu projeye sonuna kadar destek veriyorum ve çalışmalara başladım

Kişisel İmza
Sayfanın En Başına Dön

+Konuya Cevap Yaz

Denizciyiz Sponsor Bağlantı
Grup:Ship Broker
Açtığı Konu Sayısı:
Nereden:Ship Broker
Ship Broker

Bu mesaj otomatik oluşturulmuştur. Konu ile ilgili sponsor bağlantılar çıkabilir.

ship broker ship agency ship charter yacht charter
Sayfanın En Başına Dön

Konuya Cevap Yaz

Konuya Cevap YazYeni Konu Aç
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Görünmez Yap

> Benzer Konular

Başlık Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
Yeni İleti Yok sorular
8 denizcipd 513 2 Gün önce
Son İleti: fatihincedogan
No new SORU BANKASI (GÜVERTE)
18 asdcafer 1,611 1 Hafta önce
Son İleti: ocean_wave
Yeni İleti Yok Sorumsuzluk faciaya neden oluyordu
5 AsiDenizci 154 05.05.2010 - 17:25:36
Son İleti: cpt_reza
Yeni İleti Yok sorum olacak-abone kaydı
4 tunahan35 85 20.02.2010 - 19:49:24
Son İleti: tunahan35
Yeni İleti Yok Sorular ?
7 sefa91 568 01.01.2010 - 01:44:09
Son İleti: hasan34

RSS Basit Görünüm
Türk Denizcilik Forumu Denizcilik İnternet Hizmetleri bünyesinde hazırlanmıştır.
Tarih: 08.09.2010 - 14:29:33