![]() ![]() |
goc eylem |
19.03.2008, 20:12:47
|
|
|
mrb arkadaslar ben bu goc sınavı ve mevzuat ile ilgili bırkac onerıde bulunacagım.simdi bizim ulkemızde gmdss egtımı aldıktan sonra yazılı sınav ve sozluye gırıyoruz. şimdi bızım ulkemız ımo kurallarını madem taraf bız gemı adamkarı bunu neden yapıyoruz.avrupa ve dıger dunya ulkelerınde gmdss kursunu basarı ıle bıtıren bır kısı goc oprt olarak calısabılıyor.ben bunu kendımden bılıyorum ıtu denizcilik fakultesı nden almış oldugum kurs belgesını ıtalyada surveye gosterdım ve survey benım goc oprtor u oldumu ve gemıde gmdss sıstemını ışletmeye yetkım oldugunu soyledi.yanı burda ımo kuralları ve turkıye kuralları catısıyor.bu konu hakkında elınde ehlıyetı olupta sırf bu goz ehlıyetı yuzunden calısamayan bırcok kişinin oldugu bır gercek. bu konuya bas kaldırma zamanının gelıp gectıgını dusuunuyorum.bu konuda neler yapabılecegımızı sızlerden gelen msj larla ogrenmek istıyorum.turk zabıtının sırtındakı bu sorun hepımızın. avrupada verilen goc kursu kaç gün yada ay olduğunu sınav sorularını vs. getir.... sörveyin adını soyadını telefonunu ver.... bizzat ben arayıp soracağım kendisine bu konuda yorum yapıp yapmama hakkına sahip olup olmadığını.... ayrıca bu konu türk zabitlerin sırtında bir sorun teşkil etmemekle birlikte goc sınavına girip gocu alamayanların kalitesizliğinin göstergesidir... öyle de arkadaşlar, kurs yerlerinin durumu içler acısı. kimin kursa geldiği kimin gelmediği belli deil. adam veriyo parayı sonra arada sırada kursa uğruyo, şimdi gel de ver bu adama ehliyeti. tamam sınavda bi çok saçmalık var ama en azından geyik yapanlarında önünü kesiyo. zaten kişiler kursa devamlı gidip, dersleri aksatmadığında sınavı dakolaylıkla geçiyo. ben tüdevin 2. kez düzenlediğinde girdim sınava ve her ikisindende rahat geçtim. hocalar kurstan sonra 10 gün yüzüne bakmazsanız unutur, geçemezsiniz demişti, 12 kişiden 2 kişi geçtik. gayet normal, millet kursta geyik yapıyo, veya gelmiyo, sonrada sınavı bahane ediyo... size cevabım kursa gidipte kursa gelmeyenlerin adını soyadını milli eğitime bildirirsin olur biter... önüne kimse geçmez sen adam gibi kursa gidersin öğrenirsin işini kursa gelmeyenleri de kursları da milli eğitim daha sıkı denetler haksızlık önlenmiş olur... Bende duymuştum bu Goc kursunu bitirince Goc ehliyetin oluyor hadiseni aynı şeyi bana bir yakınım söylemişti ve bu kesinlikle doğru yabancı bayraklarda yabancı gemilerde bu aldığınız Goc kursu bitirme sertifikası Goc yerine geçiyor ama Türk bayraklarda asla tabi.Yani biz boşuna kasıyoruz buralarda bu sınav için aslında ama dönüşü yok tabi artık ben işimi gücümü bırakıpta gemiden geldim sınav için.Allah yardımcımız olsun nediyim.İçimden ah Türkiyem ah demek geçiyor ama neyse boşver. size cevabım yabancı gemilerde goc yerine geçen goc kursu bitirme sertifikanız acaba sizin yabancı gemilerde çalışmanıza yetiyor mu??? elinizdeki ehliyeti avrupada 5 ülke tanırken siz goc tan bahsediyorsunuz abes oluyor biraz.... Gayet kolay yerine kolaydı diyelim istersen. Çünkü son 2 yılda inanılmaz bi zorlaşma var. Bence sınava kolay diyen arkadaşlar ilk önce yeni çıkan soruları incelesin... zorlaşır tabi sınav, herkes beklerse armut piş ağzıma düş misali, zorlaşır.... adam gibi gidilse kursa falan kimse kalmaz sınavdan.... son sınavda sonuçları incelediğimde başarı oranının çok düşük olduğunu gördüm ( yaklaşık %20 ) sınava giren sayısı 421 sertifika almaya hak kazanan 81 kişi yani her giren 5 kişiden biri kazanmış yaklaşık olarak soruların ( özellikle uygulamadakilerin) bilgi ile pek alakası yok. Eminim ki 81 kişi içinde distress mesajı atmasını bilmeyenler vardır. Hatta sart ile epirb arasındaki transmisyon farkını bile bilmeyenler vardır. Telsiz Genel müdürlüğünün bu saçmalığa ne zaman dur diyeceğini merakla bekliyorum size cevabım ben girdiğimde goc sınavına yanlış hatırlamıyorsam 512 kişi girdi... sınavı geçen 18 kişi... hesaplarsanız başarı oranı önceden daha mı düşükmüş yoksa yüksek miymiş.... sart ile epirb arasındaki transmisyon farkı gemide işine yaramıyor hatırlatırım.... tgm saçmalık dediğiniz bu olaya dur demeyecek çünkü saçmalık yazdıklarınızda.... Hocam önce survey'in yanılmadığını kanıtlamamızı gerekiyor. Yani bu konu hakkıda gerekil bilgiyi italyadaki imo dökümanlarından bulmamız ve bu bilgiyi iyibir çevirmene götürüp türkçeye çevirtmeliyiz.Daha sonra Bu dökümandaki bilgilerle Türkiyenin yönetmelikğinde bulunan bu konudaki imo bilgilerini bulup bir karşılaştırma yapmalıyız. Eğer gerçekten bir dalavera varsa aramızda imza toplayarak ımo nun en üst kuruluna bu durumu bildirip ülkemizdeki bu haksıszlığın giderilmesi için gerekli yardım talebinde bulunabiliriz. Ama önce kanıt amcıyla bu dökümanları mutlaka karşılaştırmalıyız.Yani bu dökümanlar elimizde olmalı. my messenger:keme_d@hotmail.com sörveyin yanılmadığını kanıtlaman için italyaya git bizzat konuş... imza toplamak yetmez isterseniz imo nun önünde açlık grevide yapabilirsiniz.... bu konuda her ne gerekiyorsa yanınızdayım arkadaşlar. Ortada bi alavera var bu sehtekarlık almış başını gidiyor adam sırf gemide bir telzit zabiti bulundurmamak için ve fazladaan ücret vermemek için 3 kaptanı goc ehliyetli arıyor ve 200 300 $ fazla para veriyor böylelikle adamın aklını çeliyor buna uyan ve buna destek veren arkadaşlarımızı meslektaşlarımızı kınıyorum. Kaptanın görevi ayrıdır başmühendisin yeri ayrıdır g.telsiz operatörün yeri ayrıdır usta gemicinin yeri ayrıdır heerkesin görevi başka iyi o zaman yarın birgün olacak iş kaptan makineye de baksın engine offıcer a gerek kalmasın gemide yani yakın bi zamanda olacak bu Burası Türkiye herşey yanlış işliyor herşey sahtekarlıkla çözülüyor. sizi tüm meslektaşlarımdan umuma açık olarak özür dilemeye davet ediyorum.... tuvalete yaptığınız şey çalparadan düştümü acaba? birde gocu olanları kınıyorsunuz... boyunuzdan büyük işlere kalkışmayınız.... isterseniz migrosa gidin 500 ytl lik alışveriş yapın karşılığında chip para yada bonus değil de goc isteyin... trafikte haybeden ehliyet alıp dolaşan canavarlara nasıl izin verilmiyorsa ben ve benim gibiler olduğu sürece beleşe goc verilmesine izin verilmeyecektir... bu yazdıklarım umumadır... goc denen bu avuç içi kadar kağıt parçasını çok abartıyorsunuz....adam gibi 10 gün inekleyin bir seferde alırsınız... ama nerede ders çalışacak delikanlı öğrenci... varsa yoksa geyik yapmak, giydiği üniformanın hakkını vermemek, yakası bağrı açık maganda gibi dolaşmak, kravat bi tarafta ağzında sigara vs vs... eğer gayet kolay olan bu sınavı geçemiyorsanız, Ankara'ya ilk gittiğimde müsteşarlıkta ilgili konu hakkında konuşayım sınavın geçer notunu 80-90 yaptırayım nasıl olur??? hoşunuza gider mi... beleşe ehliyet bekleyeceğinize adam gibi ders çalışın... gocu olan zabit işe girer çalışır, gocu olmayan aç kalır... maalesef burası Türkiye değil mi... peki o telsiz zabiti olarak yıllarca çalışanlara yapılan haksızlığa neden sesinizi çıkarmıyorsunuz? o telsiz zabitleri işlerinden oldular aç kaldılar vs.vs. neden sesinizi çıkarmadınız? şimdi beleşe ehliyet bekliyorsunuz. adam gibi çalışın alın gocunuzu.. bende reo da var goc da var uzakyol ehliyette var, makinadan da anlarım, 3-4 yabancı dil bilirim... kendini geliştiren herşeyin üstesinden gelir... denizcilik limana geldiğinde koşa koşa seaman's club'a bara gitmek değildir... onu herkes yapıyor... denizci olacaksanız herkesin yaptığını değil birçok kimsenin yapamadığını yapın ki kendinizi farklı hissedin...lafım anlayana...anlamayana, beleş goc moc yok, başka bahara, başka kapıya... selametle... -------------------- |
|
|
|
|
22.03.2008, 18:00:25
|
|
|
ewet cok haklısınız her turlu konuda bu konuya bırılerının cozum bulması gerekıo ma kımse tınlamıo hıc olmassa su sınawlarda tolerans tanısalar ya
|
|
|
|
|
22.03.2008, 22:39:57
|
|
|
ewet cok haklısınız her turlu konuda bu konuya bırılerının cozum bulması gerekıo ma kımse tınlamıo hıc olmassa su sınawlarda tolerans tanısalar ya sınavda neye tölerans tanıyacaklar ya.... adam gibi çalış al goc mudur ne karın ağrısıdır.... istersen sınava da girme sen aps li evine postalarlar gocunu koçum ha ne dersin???? -------------------- |
|
|
|
|
22.03.2008, 22:50:51
|
|
|
bbizim derdimiz goclka falkan degıl sınav sısıtemı ıle ben emisyon sınıfını kafamdan ezbere bılsem ne olur bılmesem ne olkur bole sacma sapan sorular yuzunden klalkıyoruz.işimize yarayacakl bıseyler sorsalkar gam yemeyecegız
|
|
|
|
|
22.03.2008, 23:07:56
|
|
|
bbizim derdimiz goclka falkan degıl sınav sısıtemı ıle ben emisyon sınıfını kafamdan ezbere bılsem ne olur bılmesem ne olkur bole sacma sapan sorular yuzunden klalkıyoruz.işimize yarayacakl bıseyler sorsalkar gam yemeyecegız emisyon sınıflarının bir halta yaramadığını ben senden daha iyi biliyorum,,, madem goc lazım bu meslekte yukarıda da dediğim gibi adam gibi çalışın bir kereye mahsus emisyon sınıflarını da ezberleyin alın gocunuzu unutun emisyonu falan...töleransmış , iltimasmış falan filan deyip kimse beleşe goc beklemesin... madem sınav sistemi kötü biz nasıl aldık o zaman...para mı yedirdik millete , kopya mı çektik... adam gibi çalıştık geçtik 1 seferde.... ukalalığın lüzümu yok.... beleşe goc yok... çalışın alın kardeşim... yok eylem yapacaklarmış falan filan... goc için eylem yapana kadar sendika kurun da aldığımız 3 kuruş maaş 2 ye 3 e katlansın en önde ben yürümezsem Ankara'ya şerefsizin önde gideniyim...buyrun hodri meydan... -------------------- |
|
|
|
|
23.03.2008, 14:17:39
|
|
|
Gmdss Goc ehliyeti sıkı bir çalışma ile kursa gerek duyulmadan alınacak bir ehliyettir. Ben 2001 yılında girdim bu sınava o zamanlar kurs yoktu elini kolunu sallayan herkez sınava girerdi ve çoğu geçemezdi. Ama 2.5 ay hiç başımı çalışma kitaplarından kaldırmadım ve ilk sınavda direk verdim tüm dersleri ve uygulamayı, fakat birazda olaya aşina olmak gerekli. Yoksa anlamak olayı kavramak zor olur.
2 defa 2. sınıf REO sınavına girdim elektronikten çaktım REO sınavı Goc sınavına 10 basar zorluk açısından. Bence oturup şükretmek lazım goc sınavının sorularına. Herşeyin rüşvetle adam kayırma ile döndüğü ülkemizde kurs olması ardından yazılı sözlü sınav olması bence çook iyi bir uygulama. Bu benim kendi görüşüm, eyleme filan hiççç gerek yok yani. |
|
|
|
|
23.03.2008, 20:19:53
|
|
|
burası türkiye...
-------------------- YDU DENİZCİLİK FAKÜLTESİ...
|
|
|
|
|
23.03.2008, 20:31:12
|
|
|
Gmdss Goc ehliyeti sıkı bir çalışma ile kursa gerek duyulmadan alınacak bir ehliyettir. Ben 2001 yılında girdim bu sınava o zamanlar kurs yoktu elini kolunu sallayan herkez sınava girerdi ve çoğu geçemezdi. Ama 2.5 ay hiç başımı çalışma kitaplarından kaldırmadım ve ilk sınavda direk verdim tüm dersleri ve uygulamayı, fakat birazda olaya aşina olmak gerekli. Yoksa anlamak olayı kavramak zor olur. 2 defa 2. sınıf REO sınavına girdim elektronikten çaktım REO sınavı Goc sınavına 10 basar zorluk açısından. Bence oturup şükretmek lazım goc sınavının sorularına. Herşeyin rüşvetle adam kayırma ile döndüğü ülkemizde kurs olması ardından yazılı sözlü sınav olması bence çook iyi bir uygulama. Bu benim kendi görüşüm, eyleme filan hiççç gerek yok yani. hay ağzın baklava yesin be.... anlayan anlamıştır... -------------------- |
|
|
|
|
24.03.2008, 15:27:45
|
|
|
15 gunde kımse gmdss i ogrenemez bu bu kdar kolay olsaydı herkes alırdı bunu sadece bu bır tuzak sadece para tuzagı orda torpıl oynadıgını dusunuyorum ben adam almıs goc u bısey bılmıo adalet mı bu????
|
|
|
|
|
24.03.2008, 19:41:21
|
|
|
15 gunde kımse gmdss i ogrenemez bu bu kdar kolay olsaydı herkes alırdı bunu sadece bu bır tuzak sadece para tuzagı orda torpıl oynadıgını dusunuyorum ben adam almıs goc u bısey bılmıo adalet mı bu???? beleşe dağıtsalar daha adaletli olur değil mi???? -------------------- |
|
|
|
|
24.03.2008, 20:13:29
|
|
|
Bu Saatten Laga Lugayı Bırakıp aslında ders başına oturmaktan başka birşeyimiz kalmıyor. çünkü torpille alan olsada sana vermicekler.. he hakkıyla sınava girip çok iyi çalışmıştır almıştır buna tamam deriz. ve diyecek birşey yok. bundan sonrada kimseye çamur atmaya gerek yok.. 1 demi olmadı 2 demi olmadı 3 te olur (eğer çalışıyorsan) ve emeğinin karşılığını alırsın. bu kadar uzatmaya gerek yok artık .. torpiliye alan alır sende bakarsın öyle çalışmassan kıskancından çatlarsın yapcak birşey yok arkadaşlar. sınava son 1 ay adam akıllı çalış,nereye çalışacağını bil yeter.
bende alamadım bu sınavda goc u ama allahın izniyle artık mantıklı düşünüp oturup çalışıcaz başka çaresi yok. selametle -------------------- Mhopkoil
|
|
|
|
|
24.03.2008, 20:15:33
|
|
|
Bu Saatten Laga Lugayı Bırakıp aslında ders başına oturmaktan başka birşeyimiz kalmıyor. çünkü torpille alan olsada sana vermicekler.. he hakkıyla sınava girip çok iyi çalışmıştır almıştır buna tamam deriz. ve diyecek birşey yok. bundan sonrada kimseye çamur atmaya gerek yok.. 1 demi olmadı 2 demi olmadı 3 te olur (eğer çalışıyorsan) ve emeğinin karşılığını alırsın. bu kadar uzatmaya gerek yok artık .. torpiliye alan alır sende bakarsın öyle çalışmassan kıskancından çatlarsın yapcak birşey yok arkadaşlar. sınava son 1 ay adam akıllı çalış,nereye çalışacağını bil yeter. bende alamadım bu sınavda goc u ama allahın izniyle artık mantıklı düşünüp oturup çalışıcaz başka çaresi yok. selametle başka söze gerek yok.... -------------------- |
|
|
|
|